Mens en Spirit in de lift in Alkmaar

Mens en Spirit in de lift in Alkmaar

21 november 2014 - door Partij voor Mens en Spirit - 0 reacties

Labels:

MenS dankt iedereen die posters plakte, posters bewaakte, teksten schreef, tips gaf, goede vibes stuurde, mee vergaderde, ons achter de vodden zat, folders verspreidde, een poster voor het raam hing en … die op ons gestemd heeft … of op welke andere manier dan ook MenS een goed hart heeft toegedragen.
Er is ditmaal geen zetel behaald door de naam-combinatie Lijst 9 BIP-MenS (Basisinkomenpartij / Mens en Spirit). En toch, met maar liefst 1% van de uitgebrachte stemmen op zich verenigd, heeft MenS met BIP een nieuw record gevestigd in haar zesjarig bestaan. (Het vorige record was in Zutphen met 0,6%.) Een record van het omgekeerde soort is óók gezet in Alkmaar: de opkomst was slechts 42,6% en dat betekent dat 57,4% van alle kiezers NIET is gaan stemmen. De absolute meerderheid dus. De hoop dat politiek er nog iets toe doet en belangrijk is, zal bij velen op een nieuw dieptepunt zijn. Dat horen wij ook letterlijk van mensen. Het is ook om moedeloos van te worden, wanneer Rechts telkens méér overheidsbemoeienis en ingrijpen in ons leven steunt, en Links aldoor méér bezuinigingen op de laatste sociale voorzieningen steunt … wie had dit 30 jaar geleden kunnen verzinnen? MenS zoekt naar wegen om a-politiek te zijn en toch naar zetels mee te dingen. Een enorme tegenspraak. Er is zoveel meer mogelijk in Nederland dan er nu gerealiseerd wordt. Er is zoveel meer dan Links en Rechts en Progressief en Conservatief. Er is het denken en er is het bewust-zijn. De senior van Lijst 9, Dick Westra (82), stuurde ons deze bespiegeling (vorige week was hij gevallen toen hij een brug bouwde, of liever gezegd overstak, richting de gemeente):

… we hebben ruim 1% van de stemmen behaald! Als we dat landelijk ook voor elkaar krijgen tzt, zitten we in de kamer! Op de één of andere manier moeten we onze stemmers bedanken. Met het vooruitzicht, dat als 't land ook zo gaat stemmen we een STEM in de tweede Kamer verdienen. Langzaam wordt ons gedachtegoed bekender en aanvaard. Na twee dagen veel bedrust gaat het een stuk beter en deze uitslag helpt ook. En nu de hand aan de ploeg houden!

MenShartegroet voor een ieder, Dick

Ook zonder verkiezingen en zonder politiek kan er veel aan de weg getimmerd worden. Met het verspreiden van basale inzichten zoals:
  • Geld komt uit het Niets
  • Indien de overheid geld tekort heeft, en wij niets óver hebben, dan lekt dat ontbrekende geld ergens anders heen - maar waar ?
  • Wanneer er hoge jeugdwerkloosheid heerst, is het verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd niet de meest logische zet
  • Indien je nu de planeet sloopt in ruil voor geld, kun je straks geen planeet kopen met je geld -- je kunt niet eens eten kopen met al je geld zonder moeder Aarde.
  • Voor het individu kan concurrentie en zelfs bedrog materieel voordeel opleveren. Voor het collectief levert samenwerking het meeste op. De overheid zou dus beter samenwerking kunnen stimuleren dan concurrentie.
  • Sollicitatiedwang en sollicitatiecursussen voor banen die er niet zijn en die naar verwachting nog verder zullen verdwijnen, maakt niemand gelukkig.
  • Jaloezie is geen basis voor beleid.
De volgende test zal de provinciale verkiezing zijn op 18 maart 2015.
Back to Top